Koffie, dat donkere, aromatische brouwsel dat miljoenen mensen elke ochtend wakker schudt, heeft een verhaal dat net zo rijk en diepgaand is als de smaak ervan. Het is een verhaal dat begint bij een klein, onopvallend zaadje en uiteindelijk leidt tot de verse koffiebonen van Café du Jour in onze kopjes.

Ontdekkingsfase: het mysterie van het eerste zaadje

Onze koffiereis begint duizenden jaren geleden in Ethiopië. Volgens een populaire legende ontdekte een herder dat zijn geiten energieker waren na het eten van bepaalde rode bessen. Nieuwsgierig, proefde hij de bessen en voelde ook de verkwikkende effecten. Dit was de geboorte van wat we nu kennen als koffie. Vandaag de dag kunnen we dit gevoel van ontdekking thuis nabootsen met een proefpakket met koffie, waarmee we een scala aan smaken en aroma's kunnen verkennen die verder gaan dan wat we gewend zijn. Dit is ook onwijs handig om erachter te komen welke koffie jij nou het lekkerst vindt.

Verspreidingsfase: van Mekka tot Amsterdam

Na zijn ontdekking in Ethiopië begon koffie een reis die het over de hele wereld zou voeren. Het bereikte voor het eerst Mekka en vervolgens Istanbul, waar de eerste koffiehuizen werden geopend. De Nederlanders speelden een cruciale rol bij het brengen van koffie naar Europa. In de 17e eeuw brachten ze koffieplanten naar Amsterdam en later naar hun koloniën in Indonesië, waarmee ze de productie van koffie op wereldschaal startten.

Heden: de verse koffiebonen

Tegenwoordig is koffie overal, van onze keukens tot de gezellige koffiehuizen in onze steden. Het is gemakkelijker dan ooit om te genieten van hoge kwaliteit koffie thuis, dankzij de verse koffiebonen van Café du Jour die deze rechtstreeks aan de consument leveren. Met elke slok van hun koffie, nemen we deel aan een eeuwenoude traditie, geperfectioneerd door tijd en vakmanschap. 

De geschiedenis van koffie is een verhaal van ontdekking, verkenning en innovatie. Of u nu een proefpakket met koffie probeert of geniet van de verse koffiebonen van Café du Jour, elke slok neemt u mee op een reis door de tijd, naar de verre landen en oude beschavingen die hebben bijgedragen aan het creëren van het geliefde brouwsel dat we vandaag de dag koesteren. De volgende keer dat u een kopje koffie drinkt, sta even stil bij het rijke verhaal dat in elke slok verborgen zit. Dat maakt het genieten van uw bakkie extra goed. Het is immers de beleving die een groot gedeelte van de smaak toevoegt aan alles wat je consumeert.